Őszibaracklé

Őszibarack

Az őszibarack 7g fehérjét, 90 g szénhidrátot, 6 g szerves sót és 10 g rostanyagot tartalmaz kilogrammonként.
Friss, üdít, jó kedvre derít. Ezt részben niacin tartalmának köszönheti: csökkenti a vérnyomást, jót tesz a szívnek és az érrendszernek.
Viszonylag sok C-vitamin van benne. B-vitamin és biotin tartalmuknál fogva kiváló haj- és bőrszépítők. Sárga antioxidáns xantofill színanyagaik rákellenes hatásúak.

Hasznos tippek

A rostjával és pektinjével az emésztést segíti, megakadályozza a székrekedést. A nyári forróságban, amikor a szívbetegekre nehéz napok várnak, napi 2-3 dl baracklé sokat segíthet. A benne lévő kálium és nátrium ugyanis 7:1 arányban van jelen, ami ideálisnak tekinthető a szívpanaszok enyhítésére.