A ribizli tartalmaz káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, ként, molibdeumot, cinket, mangánt, rezet, vasat, kobaltot, brómot, alumíniumot, szilikont, szelént, fluoridot, nikkelt.
Hasznos tipp:
Gyógyhatása: Láthattuk, milyen sokféle ásványt tartalmaz igen magas arányban, így gyógyító értéke kimagaslik a gyümölcsök közül. A ribizli a többi bogyós gyümölccsel kitűnő vértisztító, így fogyasztása hatékonyan segít fogíny érzés megszüntetésében. Miután hat a mozgásszervi idegrendszer működésére, ennek következtében gyógyítja a többgócú idegrendszeri gyulladást. A candida nagyon gyakori és nagyon alattomos betegség, az egész testben megtalálható. Fertőtlenítésére kitűnően megfelel a ribizlilé. Az egyik legjobb szer a a vér savtalanítására, illetve a vér sav- lúgtartalmának egyensúlyozására. Ez a tevékenység kihat az egész szervezet egészségére, illetve minden betegség gyógyítására. Megfázás esetén kitűnő téli italnak felel meg, mikor náthásak vagyunk, C-vitamin tartalma és savanyú íze nagyon megfelel a vírusok elleni hadjárat során. Hidegen és melegen is fogyasztható, lehetőleg édesítés nélkül.